Начало | Карта на сайта | Контакти

Шофьорски курс - Категория "B"

Шофьорски курс  Категория "B" - управление на леки, лекотоварни и товарни автомобили с тегло включително и товари до 3.5 тона и до 9 места.

За да започнете шофьорски курс за категория "В" са Ви необходими:

  • Навършени 17 години и 9 месеца;
  • Ксерокопие на свидетелство за образование (минимум основно) и лична карта;
  • Две снимки паспортен формат

Курсът включва теоретична и практическа подготовка.

Теоретична част

Теорията включва изучаване на Закона за движение по пътищата в продължение на две седмици и под формата на лекции, както и решаване на листовки, осигурени от автоинструктора. След преминаване на теоретичната част следва вътрешен изпит по теория. При успешно преминаване на изпита се издава Удостоверение за завършен курс по теория. С това удостоверение курсистът придобива право за явяване пред ДАИ за теоретичен изпит.

За да преминете теорията е необходимо да решите 3бр изпитни листовки с по 15 въпроса. Винаги може да се явите и втори път, ако не успеете от първия път. Само така можете да преминете към практическия изпит.

Практическа част

Практическото обучение е индивидуално. За подготовката му са определени 31 мото-часа. Те включват запознаване на автомобила, шофиране в извънградски и градски условия. След преминаване на задължителните по програма 31 мото-часа, курсистът полага вътрешен изпит за издаване на Удостоверение за завършен курс по управление. Това му дава право да се яви на практическия изпит пред ДАИ.

Автомобилът

Учебният автомобил е оборудван за Вашето безопасно кормуване. Автоинструкторът е с дългогодишен опит, спокоен, умерен, с индивидуален педагогически подход към всеки курсист и изгражда основните навици при шофиране, които ще Ви останат за цял живот.

Продължителност на курса

Шофьорският курс Категория "В" продължава около 2 месеца. Часовете са в удобно за Вас време - от 7.30 часа до 19.30 часа. Кормуваме събота и неделя. Курсът включва 31 мото-часа и 40 часа теоретично обучение в оборудван учебен кабинет.

Изпити

1. Теоретичен изпит

Започва с подробен инструктаж. Решават се изпитни листовки 3бр с по 15 въпроса. Всеки правилен отговор носи определен брой точки. За успешно положен изпит минималният брой точки е 87. Времетраене - до 40 минути.

2. Практически изпит

Започва с подробен инструктаж. Провежда се при условия и маршрут определени от изпитващия. Времетраенето му е 25 минути.

Цени на курс - Категория "В"

  • Цяло обучение: 700лв. (може и разсрочено плащане в рамките на процеса на обучение. Отстъпки за ученици и студенти.
  • Вътрешен изпит - теория: 50лв.
  • Вътрешен изпит - практика: 50лв.
  • Изпит - теория ДАИ: 70лв.
  • Изпит - практика ДАИ: 70лв.

Райони на кормуване

Студентски град, Младост, Дианабад, Дървеница, Мусагеница и всички южни райони

Направете online запитване или заявка за записване
за шофьорски курс Категория "B".